søndag 26. januar 2014

Lilla gulrøtter og vannfarge-kunst

Idag har jeg anstrengt meg. Og det har lønnet seg. Men nå er jeg sliten. Jeg har vært flink og sosial, hele dagen, og gjort akkurat det jeg burde gjøre.
Jeg sto opp kl. 9.30 (ca. to timer før jeg pleier), spiste frokost, tok en dusj og var klar for dagen. Jeg har inntrykk av at vertsfamilien min synes jeg sover for lenge nemlig.
Så kl. 11 ble jeg med vertsmoren min på handletur, bare vi to. Det var koselig. Vi var på et slags innendørs marked. Det er helt fantastisk. Men så er jo jeg over gjennomsnittet glad i markeder også da. Men de hadde virkelig alt du kan tenke deg av frukt, grønnsaker, fisk og kjøtt der. Og siden jeg skal lage middag i morgen, så fikk jeg gå rundt å plukke det jeg ville ha. Jeg har tenkt å lage lapskaus. I utgangspunktet så er det jo ikke så veldig originalt, og ikke er det helt sesong for det heller. Men jeg fant altså så masse forskjellige rare rotgrønnsaker, det var glede det! Og så kom det en mann som jobbet der bort og begynte å forklare oss om de forskjellige grønnsakene, hva de kunne brukes til og hvor de kom fra. Det var virkelig interessant, han kunne det han drev med. Vi fikk til og med smake. Det var blant annet en grønnsak som oversatt til norsk blir noe sånt som kjørvel-rot, den likte jeg altså. Man kunne spise den rå, kokt eller som puré. Den smakte litt blanding av kålrot, pastinakk og nøtter, og så var den relativt søt. Det var også en annen grønnsak som egentlig lignet på litt store hvite larver, den hadde jeg ikke videre lyst til å smake på. Dessuten fikk vi vite at den var veldig vanskelig å skrelle, så det var ikke noe vits i å kjøpe den. De hadde også gulrøtter i 4 forskjellige farger! Hvit, gul, lilla og oransje. Og de var ikke manipulert på noe vis, det var bare gamle sorter som er gått av moten. De hadde også 8 forskjellige typer neper i alt fra rosa til grønt. I tillegg er alt dyrket i Frankrike, og det meste er økologisk. Ja, nei, jeg ble i fyr og flamme, og endte selvfølgelig opp med mye mer grønnsaker enn det jeg har bruk for. Men det var rett og slett fantastisk.
Så dro vi hjem, lagde lunsj, og spiste lunsj, som bestod av pasta, og en temmelig lite stekt kotelett. Uten salt eller noe form for smakstilsetninger. Da smaker man ihvertfall råvarene! Men allikevel, litt salt og pepper hadde ikke skadet. De liker ikke å ha noe på kjøttet her, det skal nytes naturelt.
Så har jeg brukt ettermiddagen på endelig å få dekorert rommet mitt med bilder, tegninger og perle-hjerter fra småsøsknene mine. Det har ligget på pulten min, en liten stund, kan man si...
Ååå jeg savner NU...
Bare så det er oppklart, så er det søsteren min som har en forkjærlighet for hester.
Kunst laget av småsøsken
Så nå ser det litt mer ut som om noen bor her.

Jeg fikk forresten pakke fra Ida idag, åå du aner ikke hvor stor pris jeg setter på pakker og brev, det er såå koselig at noen tenker på meg! I pakken var det blant annet små norske flagg, så jeg tenkte jeg skulle sette noen i hylla mi, men det fikk jeg ikke lov til av vertsmoren min! Hun sa at hun var stolt av å være fransk, men hun hadde ingen flagg i huset, og hun ville heller ikke ha norske flagg i huset. Jaja, så da får jeg heller pynte internatrommet med de.
Ellers så spiste vi salat og spekeskinke til middag, så jeg er fortsatt sånn ganske sulten for å si det sånn..
Men jeg får legge meg, imorgen står det lapskaus og gulrotkake på menyen til lunsj, så jeg har regnet ut at hvis jeg står opp kl. 9 rekker jeg å få alt ferdig i tide.
Ønsk meg lykke til!
Hvis jeg har hatt, er jeg glad.
Dette bildet her har heller ingenting med saken å gjøre, men jeg syns vi har en fin innsjø.

Bonne nuit!

-Tone

2 kommentarer:

  1. Så kjekt at du har fått pyntet litt opp på veggene!!! :o)

    SvarSlett
  2. Så koselig innlegg :D du er kjempe modig! Stå på og legg ut bilder av maten :D

    SvarSlett