onsdag 19. februar 2014

Ski. I alpene.

Er ikke det bare helt sykt, at jeg har vaert aa staatt paa ski, paa slalom, i alpene? Jeg hadde ihvertfall aldri tenkt meg det for et aar siden! Naa er jeg litt tilbake der at jeg oppdager paa nytt hver dag at jeg faktisk er og bor i Frankrike. Det er saa rart! Jeg har ogsaa funnet ut hva som hjelper mot daarlig humoer; aa gjoere noe. Jeg har nemlig en tendens til aa bli sittende aa gjoere ingenting, eller lese, paa kveldene og i fritimer. Og da blir jeg sur og lei, og synes livet er kjedelig. Saa selvom jeg er sliten, saa blir jeg faktisk i bedre humoer hvis jeg er i bevegelse hele tiden. For noen er det kanskje ganske logisk, men jeg oppdaget det altsaa her om dagen. I Norge var jeg jo alltid opptatt med et eller annet, enten det var natur og ungdom, dansing, lekser eller klesvasken. Men her har jeg jo ingenting saant aa drive med. Eller, jeg har jo syklubben, og saa er jeg blitt med i en engelsk-klubb, og vurderer aa bli med i gartner-klubben. Men det tar jo bare et par timer i uka. For eksempel paa tirsdager, da er jeg ferdig kl. 5, og saa spiser vi vanligvis ikke foer kl. kvart paa 7. Det er da jeg trenger aa finne paa et eller annet. Men hva? Noen gode ideer? Og nei, ikke lesing, det gjoer jeg nok av som det er..
Ellers saa er det bekreftet at jeg skal ha utplassering paa en restaurant som heter La Petite Sirene, (den lille havfruen), den drives av en dansk dame, og ligger ikke saa langt herfra. Saa det er jo bare perfekt for meg! Da ble jeg glad, naar jeg fikk vite det. Det jeg ikke ble saa glad for derimot, er at vi ikke faar to maaneder sommerferie som de andre.. Jeg er ikke ferdig paa utplassering foer midten av Juli!
Og saa er jeg paa hybel-jakt, det er ikke helt greit! Jeg har ikke funnet noe bra enda. Eller, det vil si, jeg fant en skikkelig bra leilighet, men jeg var en uke for sein, den ble akkurat leid ut til noen andre.. Det var surt..

Men jo, skituren, vi dro loerdag morgen, kl. 7, saa kjorte vi i 1 1/2 time paa skikkelig smale svingete veier, foer vi kom fram til dét flotte stedet. Det heter Les Carroz, og er et gedigent skisenter, folk kommer fra hele verden, og ikke minst fra hele Frankrike for aa gaa paa ski her. Vertsfamilien har en bitte-bitteliten leilighet der. Vi sto paa ski hele dagen. Jeg visste jo at jeg ikke var superflink paa slalom, men jeg mener jeg kan staa paa slalom ihvertfall. Men vertsen, de var sykt proffe, og jeg bare sinket dem, hele dagen. I tillegg var det sykt bratt, og ikke verdens beste snoeforhold. Men goey var det, og deilig aa endelig faa staa paa ski! Det har jeg jo gledet meg til lenge. Soendag morgen vaaknet vi til en halvmeter nysnoe, da var det litt kjipt at vi maatte reise hjem, uten aa faa testen den.. Men saann var det. Men en veldig fin helg!

Bildene nektet aa samarbeide, men skal proeve aa legge de til imorgen!
Naa blir jeg jagd ut av biblioteket!

à tout!

-Tone

1 kommentar: