tirsdag 5. mai 2015

Bilder av fjell

For litt over en uke siden kom jeg hjem fra Norge, og siden det ble en del bilder tenkte jeg at jeg kunne jo like godt legge noen av dem ut også. Ja, det ble mye landsskap, men det får så være, Norge er jo et vakkert land. Det er jo forsåvidt Frankrike også, jeg bare ser det ikke så ofte. 


Jeg fløy fra Geneve mandag den 13, og det var helt utrolig fint vær! Jeg har jo tatt den turen her noen ganger nå, men tror jeg aldri har sett fjellene så klart og 'nært'.

Ble sykt fascinert av fjellene.

Jeg kom fram til Haugesund, etter litt stress i København med forsinka fly, men det gikk fint. I Haugesund brukte jeg 4 dager på å treffe venninner, som forøvrig var veldig koselig, og henge med familien. Jeg var på kaia og drakk kaffe/kakao tre ganger på tre dager med Madeleine, Ida, Johana og Vilde. Satte veldig stor pris på det. Bilder over er fra jeg var på orienteringstur med Morfar og dyret, absolutt veldig hyggelig om enn litt gjørmete. Jeg rakk til og med en dansekveld. Godt utnytta dager. Men jeg har litt dårlig samvittighet ovenfor småsøsknene mine (som alltid) de var ikke så fornøyd med at jeg dro så fort igjen..  

Så på fredag dro jeg videre mot Bergen med buss. Buss og meg er aldri en god kombinasjon, så jeg var passe grønn da jeg kom fram, som vanlig. Vell framme møtte jeg Karen, vi satt på kafé, lenge. Så møtte vi Eirin også. Det var koselig. 
Så møtte jeg Mamma og vi spiste middag hos Farmor. Fisk, som alltid. Ganske god, om jeg skal si det selv.

Lørdag morgen fikk jeg skikkelig frokost av Farmor før jeg dro avgårde, med tog denne gangen. Fantastisk fin togtur over fjellet til Flåm.

Pappa hentet meg i Flåm, vi tok en svipptur innom Aurland, gikk på kafé og tok livet med ro.

Vi var også innom en rasteplass litt utenom det vanlige,

Gjelder å ikke ha høydeskrekk liksom.

Så dro vi til Vang, vi spiste god mat og hadde en hyggelig kveld. Her er jeg altså på tur med hundene. Ellers prøvde jeg å gjøre lekser (mindre vellykka) og ringe restauranter og spørre etter sommerjobb (mer vellykka). Jeg fant også hestehov.

På tirsdag dro jeg til Holmbu, med buss og tog og buss. Jeg kom fram til slutt. Nanna var glad for å se meg, om enn litt stressa. det var flaks jeg hadde handlet på veien, for middagen skulle helst være på bordet med det samme. Den måtte bare lages først. Men det var hyggelig. Fikk også sett diverse onkler og venner, meget hyggelig. 
Onsdag dro jeg inn til Oslo igjen, som et ledd i jakten min på sommerjobb, jeg sprang Oslo på tvers og langs opptil flere ganger, men tror det endte bra. Skal ihvertfall på prøvejobbing på Tekehtopa neste fredag. Så det vil si, ja jeg er i Norge da 14. mai. Også på 17. mai, men jeg klarer ikke helt å bestemme meg hvor jeg skal være da. Jeg møtte forresten også Marta i Oslo, og fikk en fortreffelig lunsj/middag. Koselig. Før jeg dro tilbake til Holmsbu.
Fredag dro jeg tilbake til Frankrike, jeg startet kvart over ni med buss Holmsbu- Drammen, så tog Drammen- Gardermoen, Så fly til København, venta der i nesten 4 timer, så fly til Geneve, tog inn til sentrum, buss sentrum - Annemasse, og til slutt tog til Thonon. Var passe trøtt da jeg kom hjem i 22-tiden den kvelden. 
Det ble absolutt en veldig bra ferie.  

Siden dess har jeg vært tilbake på skolen, og det går jo som det går. Forrige mandag lagde vi blåskjell, de var ikke helt ferske, men vi tenkte det gikk greit. Vi fikk over halvparten i retur. Ikke veldig vellykka med andre ord.

Til hovedrett var det norsk torsk, den var rimelig godt gjennomstekt for å si det sånn. Menmen, man kan ikke få alt heller. Og som du kanskje ser holder gulroten på å falle fra hverandre. 


Det tror jeg får greie seg for idag. 

Salut!

-Tone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar