onsdag 24. september 2014

The fjell

Heisan,
Ja, da kan jeg si at skolen er kommet godt i gang, og hverdagen er her.
Jeg skal, med hånden på hjertet, si at jeg gleda meg ikke så skrekkelig mye til skolestart.
Men nå er det greit. Det var koselig å treffe folk igjen, greit å komme igang igjen.
Første skoledag var en del surr, prøve å få tak i alle papirer, og prøve å komme innom alle 'poster' på programmet før det var for seint. Det var dog litt enklere å forstå ting i år enn i fjor da. Mari (fra insitute francais i Norge) var også der første skoledag, så det var hyggelig da.
Det var litt rart å komme tilbake på skolen igjen da, og så er vi ikke den yngste klassen lenger. Det er faktisk nye, første-klassinger, og de er såå småå!
Så nå er vi store, flinke 'rollemodeller' som vet hvordan ting funker, hva som er lov, hva man bør gjøre og ikke gjøre. Vi får lov til å ta litt mer plass i gangene, de yngre skal ha respekt for oss. Som og vi hadde det for klassen over oss.. nesten. Ikke.
Lærerne benyttet allerede første dagen til å stresse oss, vi har masse eksamener og viktige vurderinger i år. Men vi har såpass mye utplassering at det er ganske knapt med tid til å komme seg igjennom pensum. Så det vil si at timene skal være effektive! Noen ganger går det så fort i svingene at ingen henger med. Men så lenge lærerne har fått spytta ut dagens dagens leksjon, er det fornøyde.
Lærerne har ihvertfall greid å stresse meg rimelig bra, kjenner at jeg gruer meg til alle disse eksamenene, tenk om jeg ikke skjønner en dritt!
Timeplanen vår er ikke så ille i år da, de fleste dager er vi ferdig kl. 4, det hjelper litt.
I økonomi og ledelse igår, fikk vi beskjed om at vi har eksamen om 8 timer! Altså 8 timer med økonomi og ledelse. Vi fikk litt hetta. Det viste seg at det er i januar. Men 8 timer er 8 timer, det er ikke mye.
Idag har vi vært på fjelltur, vi skulle gå i 4 timer, det ble ca. 1 1/2 time, og så mye surring og bussing. Men det var fint. Vi måtte stoppe å se på hver eneste blomst eller fjelltopp vi kom over. Dessuten var det en del kuer som måtte tas bilder av og med.


Så gikk jeg hjem for å spise lunsj, det er det fordeler og ulemper med. Fordelene er at jeg kan spise hva jeg vil og liker. Og det er mye billigere. Ulempen er at jeg spiser alene, menmen. 
Jeg har vært flink å lage mat for en hel uke. Eneste problemet er at jeg ikke har noe ovn enda. Og jeg er for lat til å varme opp i gryte, det bare svir seg. Så jeg spiser kald middag for tiden. 

Jeg har hatt div. besøk av folk i leiligheten da, først og fremst for å se leiligheten, for å gjøre lekser, eller bare for å henge. Det er koslig da.
Så var det tilbake på skolen for to timer med kunst, jeg tegnet to fisker. Det karakteriserte utplasseringen min. Neida, joda, kunst er bra det. 

Så har jeg (endelig) fått betalt husleie, i cash riktignok. Har fortsatt ikke bankkonto.. Så har jeg fått litt lister og ting som mangla, så har jeg tatt oppvasken, klesvasken og søpla, gjort lekser, og spist. Nå går vi helt i detaljer her merker jeg, det var ikke meningen. Det var bare sånn hvis dere ville vite nøyaktig hva jeg har gjort idag, neida, joda. Jo, så kom forresten min vertsmor fra i fjor innom, så da er alt levert fram og tilbake, og jeg kan si meg ferdig med vertsfamilie. En bekymring mindre, yey. Jeg fikk til og med tilbake konfektformene mine, som jeg hadde glemt hos dem. 

Annecy, skal ikke gå nærmere inn på det.

Nei, tror jamen santen jeg skal legge meg jeg, begynner å bli gammel ser'u. 

Á bientôt!

-Tone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar