onsdag 21. august 2013

Heisan!

Da var man kommet halvveis i den siste uka i Oslo! Det har gått så fort! Det er bare to dager til med franskkurs, så er det to uker hjemme, og så reiser jeg!! Jeg flytter til Frankrike! Æææ!!
Det er først nå det begynner å gå opp for meg.. Men allikevel, hvis jeg kjenner godt etter, så gruer jeg meg egentlig ikke, meen jeg gleder meg heller ikke, jeg er bare spent.. Jeg er nysgjerrig, det blir spennende å se hvordan skolen, vertsfamilien min og mine nye klassekamerater er. Klassekameratene mine kommer til å være to år yngre enn meg, siden de starter et år tidligere enn oss på skolen og jeg har gått 1. videregående her i Norge, og skal starte i 1. igjen i Frankrike.
Og så blir det spennende å se hvordan de tar imot meg, om de liksom vil sitte å stirre på meg hele tiden, eller ikke bry seg, eller være hyggelige, imøtekommende og inkluderende. Selve skoleledelsen er ihvertfall veldig gira på å få en elev fra Norge! De skal komme å hente meg på flyplassen og greier! Jeg reiser nemlig til Frankrike 10 dager etter de andre, siden skolen min starter seinere enn de andres, så det vil si at jeg reiser alene.
Men tilbake dit jeg starta, det nærmer seg slutten av forkurset med stormskritt, og det er litt dumt egentlig, jeg er blitt glad i de fem andre rare folkene/mat-entusiastene jeg har gått i klasse med.. Men selv om jeg reiser alene til Frankrike, så tror jeg det vil være fint å kunne snakke med dem av og til, for de vet nøyaktig hva jeg går igjennom, de har følt det på kroppen selv. Og når vi så kommer hjem til Norge neste sommer kan vi briefe litt om hvor mye vi har lært, både om maten og språket, over et glass vin, i Oslo.

I det siste har det for det meste gått i skole, mat, lekser og soving, men jeg har fått tid til litt andre ting og. I forrige uke var vi på Pascal og spiste kake, åhh.. det var fantastisk! alle ble helt stille og var bare helt i himmelen.. Det anbefales virkelig!
I helga ble jeg værende i Oslo sammen med Oline og Katrine (to klassekamerater) vi dro på shopping, så en mann som bokstavelig talt lekte med ild, lagde sjokolade-fondant og så på film. Jeg var også å danset litt, og møtte noen venner der.
De to siste dagene har jeg også vært flink å jogge! Igår var også Brage (en annen klassekamerat) med, så jeg føler meg flink altså! Nå gjelder det bare å fortsette den gode trenden! Det kan være lurt å bevege seg litt (mye) i Frankrike, de spiser så mye der at hvis vi ikke passer oss, så kommer vi rullende hjem...
Idag var vi også i Mathallen! Jeg har vært der før, men det er like fantastisk hver gang... Så mye god mat samlet på ett sted! Det er så kult at det faktisk finnes noe sånt i Norge! Vi fikk smake på ost, salami, andekjøtt og røkt andrebryst i den franske boden/restauranten "Ma Poulet" (som kan oversettes med min kylling, som kan bety min kjære) der det var en danske som hadde vært på samme type utveksling som oss, så det var veldig hyggelig. Mathallen er fantastisk! Rett og slett.

Men nå var det leggetid.. igjen..

Salut!

-Tone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar